Áramlástan Tanszék

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gépészmérnöki Kar

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Áramlástan Tanszékének hírei, információi. Kövesd legfrissebb híreinket RSS csatornánkon vagy keress minket a Közösségi oldalakon - nehogy lemaradj!


Százezres pluszt jelenthet a fizetésben a műegyetemi háttér

Százezres pluszt jelenthet a fizetésben a műegyetemi háttér

2024.07.19. 11:38

Már évekkel ezelőtti számokból is ez látszik. Az Oktatási Hivataltól kikért kereseti adatok látványos grafikonokon illusztrálják, hogy megéri a BME-t választani. További részletekért kattints ide! Tovább »

Változás! Sorrendmódosítás lehetséges július 16-ig

Változás! Sorrendmódosítás lehetséges július 16-ig

2024.07.15. 09:31

Az Oktatási Hivatal hírleveléből kiderül, hogy az egyszeri sorrendmódosítás meghosszabított határideje 2024. július 16. További részletekért kattints ide! Tovább »


Bak Bendegúz kollégánk Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat nyert

Bak Bendegúz kollégánk Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat nyert

2024.06.13. 13:20

Örömmel jelentjük, hogy Bak Bendegúz munkatársunk "Energiatranszfer mechanizmusok vizsgálata nemlineáris energianyelőkkel ellátott több szabadságfokú oszcillátorokban" című színvonalas pályázatával elnyerte a rangos Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat. Szívből gratulálunk Bendegúznak és sok sikert kívánunk neki a kutatómunkájához! Tovább »

BME szakmai gyakorlat: központosított eljárásrend gyakorlóhelyek számára

BME szakmai gyakorlat: központosított eljárásrend gyakorlóhelyek számára

2024.05.14. 14:09

A BME valamennyi kara a hallgatók kötelező szakmai gyakorlatának szervezésére egy központosított eljárásrendet szeretne javasolni, amiben a felmerülő adminisztrációs és egyéb teendőket a MISZ Műegyetemi Iskolaszövetkezet (MISZISZ) bevonásával kívánja egyszerűsíteni. A MISZISZ-szel együttműködve segítséget kapnak a szerződéskötésben, a szakmai gyakorlatra való jelentkezésben, a szabad pozíciók hirdetésében, a gyakorlat lebonyolításában, igazolásának előkészítésében és a hallgatók kifizetésében. A... Tovább »


Gyászhír: elhunyt Nagy László

Gyászhír: elhunyt Nagy László

2024.05.06. 11:59

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy egykori szeretett és tisztelt kollégánk, Nagy László 2024. május 5-én elhunyt. Nagy László 1977-ben született Budapesten. Okleveles gépészmérnöki diplomáját a BME Közlekedés- és Járműmérnöki Karán, repülőgépész szakirányon szerezte 2004-ben, témája „Repülőgépek szárnyprofiljainak numerikus vizsgálata – Kis sebességű repülőgépek, főleg vitorlázó repülőgépek szárnyprofilja körül kialakuló áramlás vizsgálata az örvénytranszport egyenlet felhasználásával” (témavezető. Dr.... Tovább »

Lányok Napja 2024

Lányok Napja 2024

2024.05.06. 09:17

Az Áramlástan Tanszék büszkén jelenti, hogy idén is aktív résztvevője volt a hagyományos Lányok Napja rendezvénysorozatnak. Az eseménysorozat célja, a mérnöki és általános természettudományos pálya vonzóbbá tétele középiskolás lányok számára. Nagyon örömteli volt, hogy ilyen érdeklődő és eltökélt lányokkal találkozhattunk, reméljük Ti is jól éreztétek magatokat! Közreműködő munkatársaink: Dr. Balla Esztella, Dr. Farkas Balázs, Koren Márton, Lukács Eszter, akik lelkesen osztották... Tovább »


Kettős siker

Kettős siker

2024.04.05. 16:07

Nagy örömmel osztjuk meg veletek az elmúlt bő egy hónap történéseit. Két kiváló munkatársunk, Tokaji Kristóf február 23-án, "Koaxiális propfan szélessávú zajforrásainak vizsgálata nyalábformálással" címmel, míg Lukács Eszter április 4-én, "A passive loss reduction method of square sudden expansions" címmel sikeresen megvédte doktori értekezését. Szívből gratulálunk a két új doktorunknak! Tovább »

Mit kínál a doktori képzés?

Mit kínál a doktori képzés?

2023.12.05. 14:17

Hallgatóink figyelmébe ajánljuk az alábbi képen a QR kódokon elérhető anyagokat. Sokan kérdeztétek, mit kínál a doktori képzés, miért érdemes jelentkezni? A videó anyagainkban jelenlegi és végzett PhD hallgatók osztják meg tapasztalataikat. Kiderül például az is, hogy nem csak akadémia karrierben gondolkodók számára lehet hasznos a PhD képzés, hanem ipari karrier lehetőségek is várnak PhD mérnökökre. Tovább »


 

Találatok száma: 36