Áramlástan Tanszék

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gépészmérnöki Kar

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Áramlástan Tanszékének hírei, információi. Kövesd legfrissebb híreinket RSS csatornánkon vagy keress minket a Közösségi oldalakon - nehogy lemaradj!


PhD podcast Lelkes János doktorandusz hallgatónkkal

PhD podcast Lelkes János doktorandusz hallgatónkkal

2022.11.24. 22:41

A Gépészmérnöki Kar a BME Kármán Stúdióval együttműködésben podcast formájában szólaltatott meg volt és jelenlegi doktoranduszokat a doktori képzés előnyeiről, kihívásairól. Az egyik felvétel vendége volt Tanszékünk jelenlegi doktorandusza, Lelkes János kollégánk. A podcastok sok érdekes kérdést járnak körül a doktoranduszi léttel kapcsolatban,  megtekintésüket a doktori képzés iránt érdeklődőknek ajánljuk. A podcastokról készült videófelvételek elérhetők a Doktori Iskola... Tovább »

Nézd meg, hogyan növelték láthatóságunkat kutatóink egy egyszerű trükkel!

Nézd meg, hogyan növelték láthatóságunkat kutatóink egy egyszerű trükkel!

2022.11.24. 22:29

Tanszékünk aktívan keres partnereket Horizon Europe támogatások keretében megvalósítandó projektekhez. A potenciális partnerek figyelmébe ajánljuk a Tanszéki infrastruktúrát és a Tanszékünkön működő kutatócsoportok kompetenciáit bemutató pitch prezentációinkat, melyek az alábbi linkeken elérhetők. Akusztikai kutatócsoport: https://www.youtube.com/watch?v=CT6_VmsDZ8o&feature=youtu.be Kapcsolt Rendszerek Nemlineáris Dinamikája... Tovább »


NKFIH OTKA pályázati eredmény

NKFIH OTKA pályázati eredmény

2022.09.29. 13:03

Szeptemberben kihirdetésre kerültek az idei NKFIH OTKA pályázatok nyertesei. Tanszékünkről Dr. Vad János egyetemi tanár, tanszékvezető "Autonóm légi járművek összevont akusztikai és aerodinamikai elemzése, új zajcsökkentési irányelvek megalapozása érdekében" című pályázata nyerte el a támogatást. Ezúton gratulálunk neki! Tovább »

CMFF konferencia 2022

CMFF konferencia 2022

2022.09.29. 12:26

Az Áramlástan Tanszék augusztus 30. és szeptember 2. között 18. alkalommal szervezte meg a Conference on Modelling Fluid Flow CMFF'22 nemzetközi konferenciáját, amelyet három évente rendez Budapesten. A konferenciára több mint 100 résztvevő érkezett 14 országból. A konferenciára benyújtott cikkek a honlapon megtekinthetők (www.cmff.hu), valamint három folyóirat CMFF különszámot készít a résztvevők közreműködésével. A konferencia elnöke, prof. Dominique Thévenin megnyitóbeszéde a konferencia első... Tovább »


Balczó Márton interjú a Jazzy rádióban

Balczó Márton interjú a Jazzy rádióban

2022.07.13. 18:31

Dr. Balczó Márton laborvezetőnk a Millásreggeli című műsor vendége volt a Jazzy rádióban, ahol a Tanszék megújult szélcsatorna laboratóriumáról mesélt. A beszélgetés az alábbi linken hallgatható meg 24:10-től: https://millasreggeli.hu/.../savanyu-lesz-az-idei.../ Tovább »

Egyetemi docenssé nevezték ki Dr. Horváth Csabát

Egyetemi docenssé nevezték ki Dr. Horváth Csabát

2022.06.02. 11:00

A június 1-jei ünnepi kari tanácson dékánunk, Dr. Orbulov Imre egyetemi docenssé nevezte ki tanszékvezető-helyettesünket, Dr. Horváth Csabát. Ezúton is gratulálunk neki! Tovább »


Dr. Balla Esztellát beválasztották a FIatal Kutatók Akadémiája tagjai közé

Dr. Balla Esztellát beválasztották a FIatal Kutatók Akadémiája tagjai közé

2022.05.17. 12:38

A 2022–2027-es időszakra a Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) tagjává választották Dr. Balla Esztellát, az Áramlástan Tanszék kutatóját.  A most megválasztott taggal együtt immár hat BME-s tagja van az FKA-nak, közülük ketten, Toldy Andrea és Balla Esztella a Gépészmérnöki Kar munkatársai. Ez úton gratulálunk fiatal kolléganőnknek! A Fiatal Kutatók Akadémiája szervezet hivatalos logoja A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) támogatásával 2019 májusában megalapított FKA arra törekszik, hogy... Tovább »

Lányok napja 2022

Lányok napja 2022

2022.05.12. 12:47

Az Áramlástan Tanszék 2022-ben is részt vett a Lányok Napja rendezvénysorozatban, mely során középiskolás lányokkal igyekeznek megismertetni a műszaki és természettudományos pálya szépségeit. A tanszékre összesen 26 középiskolás lány érkezett, akiknek különböző áramlástani kísérleteket mutattunk be.  A látogatás zárásaként a lányok kipróbálhatták a nagy szélcsatornánkat is, ahol kb. 60 km/h-s széllel "fújtuk meg" őket. Középiskolás lányok tesztelik a Coanda-effektust az Áramlástan Tanszék... Tovább »


 

Találatok száma: 18