Áramlástan Tanszék

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gépészmérnöki Kar

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Áramlástan Tanszékének hírei, információi. Kövesd legfrissebb híreinket RSS csatornánkon vagy keress minket a Közösségi oldalakon - nehogy lemaradj!


35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK)

35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK)

2021.09.20. 08:44

Az idei OTDK rendezvénysorozat utolsó állomásaként augusztus 31-én, a győri Széchenyi István Egyetemen első alkalommal került megrendezésre a Műszaki Szekció legjobbjainak rendezett tudományos gála, az OTDK Plusz konferencia. Tanszékünket Daku Gábor képviselte, aki az áprilisi online konferencián I. helyezést ért el a "Gépészeti energetika és áramlástan" tagozatban bemutatott pályamunkájával. Az áprilisi eseményen a Tanszék hallgatói jól szerepeltek, Vincze Balázs a "Mérnöki matematika" tagozatban I.,... Tovább »

MTA Bolyai-emléklap kitüntetésben részesült Dr. Horváth Csaba

MTA Bolyai-emléklap kitüntetésben részesült Dr. Horváth Csaba

2021.09.17. 12:45

Idén szeptember 16-án került sor az MTA Bolyai-emléklap kitüntetések átadására Tanszékünkről Dr. Horváth Csaba kollégánkat részesítette kitüntetésben a Bolyai János Ösztöndíj Kuratórium. Az elismerést olyan Bolyai János ösztöndíjban részesült kutatók kapják, akiknek az ösztöndíj keretében végzett kutatómunkája kiemelkedő minősítést kap. Tovább »


NKFIH OTKA pályázati eredmény

NKFIH OTKA pályázati eredmény

2021.08.06. 10:25

Július végén kihirdetésre kerültek az idei NKFIH OTKA pályázatok nyertesei. Tanszékünkről Dr. Kalmár-Nagy Tamás egyetemi docens "Kapcsolt Rendszerek Stabilitása és Teljesítménye: Hálózati Irányítási Rendszerektől a Folyadékdinamikáig" című pályázata nyerte el a támogatást. Ezúton gratulálunk neki! Tovább »

Hazai fejlesztésű textil légcsatorna Tanszéki részvétellel

Hazai fejlesztésű textil légcsatorna Tanszéki részvétellel

2021.05.31. 10:36

A DAAL-CON Kft. több mint 10 éve foglalkozik textil légcsatornákkal és ma már EXANDAIR márkanéven saját termékeket is gyárt. Az 5 éve indult fejlesztésben az Áramlástan Tanszék is részt vett, a DAAL-CON Kft. EXANDAIR textil légcsatorna rendszereihez egy kiválasztó és szimulációs szoftvert fejlesztettünk. Az alábbi linken a DAAL-CON Kft. munkatársai adnak betekintést a projektbe: https://www.youtube.com/watch?v=djaXYxgLfP0 Tovább »


Tiszteletbeli doktorrá avatta a BME Thévenin professzort

Tiszteletbeli doktorrá avatta a BME Thévenin professzort

2021.05.31. 09:56

Prof. Dominique Thévenin, az Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg professzora számára a BME Tiszteletbeli Doktora címet adományozták nemzetközi elismerést kiváltó kutatási eredményei és a Műegyetemmel ápolt tudományos és oktatási kapcsolatai alapján. Tanszékünk régóta működik együtt Thévenin professzorral a CMFF (Conference on Modelling of Fluid Flows) konferenciák szervezésében.  A tiszteletbeli doktori cím ünnepélyes kihirdetése az alábbi linken található videóban látható 20:20-tól:... Tovább »

Gratulálunk Dr. Kristóf Gergelynek!

Gratulálunk Dr. Kristóf Gergelynek!

2021.05.30. 19:45

Tanszékünk docense, Dr. Kristóf Gergely a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült. Ennek kapcsán közölt róla egy riportot a Műegyetem honlapja. European Geosciences Union (EGU) konferencia, Bécs, 2019:  bemutatott kutatás témája közlekedési légszennyezők terjedésének vizsgálata GPU alapú nagyörvény szimulációval Forrás: http://www.bme.hu/hirek/20210528/Egy_kutatonak_tobb_ labon_kell_allnia_tobb_dologgal_kell_foglalkoznia Tovább »


Tanszéki együttműködés a Knorr-Bremse Rail Systems Budapesttel

Tanszéki együttműködés a Knorr-Bremse Rail Systems Budapesttel

2021.05.30. 19:32

A Knorr-Bremse Rail Systems Budapest és a BME Gépészmérnöki Kara 2016 óta dolgozik együtt olyan kutatási projekteken, amelyek a jövő anyagait, technológiáit és módszereit adják majd a járműgyártásban. Az együttműködés keretében a legtehetségesebb hallgatók projektfeladat, szakdolgozat, diplomamunka, illetve PhD kutatás keretében Knorr-Bremse Ösztöndíjasként kapcsolódhatnak be a vállalat innovációs tevékenységébe.  A múlt évben az Áramlástan Tanszék akusztikai kutatócsapata is elnyert egy ilyen... Tovább »

Tesztüzem

Tesztüzem

2017.08.14. 15:36

Sok év után elindult az új honlap alfa tesztüzeme, amellyel a jelenlegi web generációra sikerül átállnunk. A modernebb megjelenéssel pofonegyszerű oldalszerkesztési lehetőség párosul, így egy sokkal interaktívabb felületet használhatunk a kommunikációra. Tovább »


 

Találatok száma: 8

 
 

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem       BME Gépészmérnöki Kar